Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Collecterooster Protestantse Kerk/Kerk in Actie 2023 is uit!

Het nieuwe, landelijke collecterooster van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie voor 2023 is uit. Gemeenten gebruiken dit rooster als leidraad voor het maken van hun eigen, plaatselijke rooster. In het collecterooster staan collectedoelen om missionaire, diaconale en jongerenprojecten van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie te steunen. 

Extra informatie per collecte

Het landelijke collecterooster 2023 geeft bij elke collecte een korte omschrijving en soms ook een aansprekend persoonlijk verhaal om bij de aankondiging van de collecte te gebruiken. Bij elke collecte wordt verwezen naar meer informatie over het project. In de brochure staan ook tips voor een maximale collecteopbrengst, nuttige achtergrondinformatie en afdrachtgegevens

Speciale momenten

Een aantal collecten is verbonden aan bijzondere momenten. Zo collecteer je bijvoorbeeld op de zondag na bevrijdingsdag voor een project in Oekraïne, op Internationale Vrouwendag voor boerinnen in Ghana en op Wereldvluchtelingendag voor Venezolaanse vluchtelingen in Colombia.

Diakenen, zwo-commissies en kerkrentmeesters krijgen het collecterooster 2023 toegestuurd, het is ook online te vinden.  Extra exemplaren zijn vanaf 22 juni te bestellen via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

Download het collecterooster 2023

 

 

 

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)