Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Gezocht: twee jeugdgroepen voor diaconaal werk in een zorgvakantie

Wil je eens iets heel anders doen met de jongeren in jouw kerk? Dan is dit je kans! Het vakantiebureau is op zoek naar twee jeugdgroepen die in de komende periode kennis willen maken met diaconaal vakantiewerk.

Het vakantiebureau organiseert al meer dan 60 jaar zorgvakanties en seniorenvakanties in drie zorghotels: in Doorn, Wezep (bij Zwolle) en in Ermelo. Gasten genieten hier van een vakantieweek met veel persoonlijke aandacht. Een team van vrijwilligers, onder wie gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers, helpt mee om de gasten een heerlijke vakantie te bezorgen. 

Dankbaar en verrijkend

Voor jongeren kan een dagdeel of avond meehelpen in een vakantiegroep een mooie manier zijn om kennis te maken met diaconaal werk. Jongeren die eerder mee hielpen ervaren het werk als dankbaar en verrijkend.

Voor twee van onderstaande weken zoekt Het vakantiebureau een groep jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar die het leuk vinden om een dagdeel of avond

  • met gasten te wandelen;
  • een ritje te maken op een duofiets;
  • een spelletje of quiz te doen;
  • samen muziek te maken;
  • gewoon een gezellig gesprek te hebben;
  • in overleg een eigen invulling te bedenken. 

Het gaat om een zondagmiddag óf doordeweekse avond in één van de volgende weken:

  • 13 t/m 20 mei 2023 (Hemelvaartsweek): vakantiehotel Nieuw Hydepark in Doorn (senioren)
  • 3 t/m 10 juni 2023: vakantiehotel Dennenheul in Ermelo (senioren)
  • 24 juni t/m 1 juli 2023: vakantiehotel IJsselvliedt in Wezep (senioren)
  • 15 t/m 22 juli 2023: vakantiehotel Nieuw Hydepark in Doorn (senioren en licht verstandelijk beperkten). 

Tijdens de vakantieweek staan ervaren vrijwilligers klaar om de jongeren waar nodig te begeleiden. De jeugdgroep en jeugdleider mogen vooraf zelf ook meedenken over de invulling van de middag/avond. 

Meedoen

Lijkt het je leuk om met jouw jeugdgroep mee te doen? Stuur een mail naar info@hetvakantiebureau.nl. Samen met jou kijken we dan naar een geschikt moment in een van de genoemde weken. 

Lees meer over het werk van Het vakantiebureau op hetvakantiebureau.nl of lees het verhaal van Annefleur en Karlijn (beide 18).

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)