Online inspiratieavond 'Opvang van vluchtelingen door kerken'

De situatie in het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel is al wekenlang in het nieuws. Alhoewel de Protestantse Kerk vindt dat de overheid de verantwoordelijkheid heeft om deze situatie op te lossen, wil de kerk ook helpen waar nodig. Tijdens deze online bijeenkomst vertellen ervaringsdeskundigen van de kerken uit IJsselmuiden, de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland welke stappen zij hebben gezet in de praktijk van de opvang.

Project ‘de Thuisgevers’

Vanuit de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland ligt er een voorstel bij het ministerie om project 'de Thuisgevers' te starten. In Kampen zijn zeer positieve ervaringen in samenwerking tussen kerkelijke gemeenten en burgerlijke gemeente om in korte tijd huisvesting te bieden aan een grote groep mensen uit Oekraïne. Op basis van deze samenwerking wordt er een forse pilot opgezet om dit model op meer plaatsen in het land te laten werken, maar dan voor statushouders en/of asielzoekers. Tijdens deze online inspiratieavond wordt verteld hoe deze samenwerking is opgezet en uitwerkt.

29 september 2022, 20.00 tot 21.30 uur
Let op: deze avond zou eerst plaatsvinden in IJsselmuiden, maar is om diverse redenen verplaatst naar een online bijeenkomst.

Aanmelden

Is jouw gemeente ook geïnteresseerd om aan de slag te gaan met opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor deze inspiratieavond door het onderstaande formulier in te vullen.

Foto: Niek Stam

We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)