Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Open Kerkendag 29 mei: doet jouw kerk mee?

Op Tweede Pinksterdag is de derde editie van de landelijke Open Kerkendag. Ook jouw kerk kan meedoen! Meld je kerkgebouw aan, open op 29 mei de deuren en geef mensen uit het hele land een inkijkje in de rijke geschiedenis van jouw kerk(interieur). 

Kunst en erfgoed

De derde editie van de Open Kerkendag staat in het teken van het kerkinterieur. Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter de stenen façades? In Nederlandse kerken is veel kunst en erfgoed te zien. Er is bijna geen ander gebouw waar je zoveel waardevols aantreft. Stichting Open Kerken hoopt dat veel Nederlanders op deze manier kunnen kennismaken met deze schatten in een omgeving van rust en een gevoel van eeuwen. 

Kerkgebouwen in het zonnetje

Stichting Open Kerken wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met kerkgebouwen. Daarom zijn tijdens de landelijke Open Kerkendag op 29 mei honderden kerken geopend: katholieke, protestantse en kerken die een andere bestemming hebben gekregen. Iedereen die interesse heeft kan binnenlopen om het gebouw te bezichtigen, een praatje te maken met de aanwezige vrijwilligers of deel te  nemen aan een activiteit. De stichting hoopt dat door de openstelling karakteristieke kerkgebouwen en hun historie een keer extra in het zonnetje worden gezet. 

Meld je kerk aan

De voorgaande edities kon de stichting Open Kerken al op grote deelname van kerken uit de provincies Noord-Brabant en Zeeland rekenen. De organisatie hoopt dat tijdens deze Tweede Pinksterdag kerken uit het hele landen hun deuren openen. 

Wil je meer informatie en/of je kerkgebouw aanmelden voor deelname? Dat kan via openkerkendag.nl

Bestel vlaggen of spandoeken met de tekst ‘De kerk is open!’ of ‘Welkom in de kerk’:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)