Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Pasen met kliederkerk

Ga mee op reis door het paasverhaal. Met het doeboek ‘Kliederkerk Pasen. Ik ben er voor jou’ ontdekken jong en oud samen wat Pasen betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen voor Pasen.

Bestel hier het doeboekje:

Het kliederkerk-doeboek staat vol met leuke spelletjes, creatieve opdrachten en kliederige knutsels om samen het paasverhaal te beleven. Je ontdekt dat God er voor jou wilt zijn en hoe jij er voor een ander kunt zijn. Het boekje wil jong en oud helpen om samen tijd door te brengen, het verhaal te ontdekken en in gesprek te gaan met elkaar en met God. 

Twee kliederkerk-programma's

Naast het doeboek ontwikkelde Kliederkerk twee programma’s:

  1. Een kliederkkerkprogramma over de tijd van Palmpasen tot Pasen. Het complete programma bestaat uit een teamvoorbereiding, ontdek-activiteiten en ideeën voor de viering en maaltijd. 
  2. Een paaswandeling voor het hele gezin, die je voor je wijk kunt organiseren als (klieder)kerk of andere groep. Ontwikkeld door kliederkerk 'Doekerk Bedum'. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders of opa’s en oma’s. 

Tips om alles uit het doeboek te halen

  • Gebruik het boekje voor een contactmoment met gezinnen die niet zo vaak in de kerk komen. Breng dit boekje langs en voeg eventueel een cadeautje toe.
  • Ideeën voor een cadeautje zijn bijvoorbeeld benodigdheden voor de activiteiten uit het boekje. Denk aan de ingrediënten om een kruidenzakje te maken. Het is leuk om iets te geven dat mensen normaalgesproken niet in huis hebben!
  • Deel aan jong en oud twee boekjes uit: één om zelf te houden en één om uit te delen aan iemand in je omgeving die mag weten: ik ben er voor jou!
  • Maak een whatsappgroep met alle mensen die dat willen, en deel foto’s van de opdrachten, ervaringen en eventuele vragen. In deze groep kun je ook dank- of gebedspunten delen.
  • Bedenk dagelijkse of wekelijkse challenges, zoals ‘maak vandaag een foto van de zonsopgang’, ‘deel jouw doolhof’ of ‘hoe laten jullie zien dat je er voor elkaar wilt zijn?’.
  • Ga als team zelf ook aan de slag met het boekje. Zo kun je eventuele vragen beantwoorden en je kunt je eigen ervaringen delen.
  • Meer weten over Kliederkerk? De kliederkerkbrochure bevat meer informatie over wat kliederkerk is en waarom je kliederkerk zou starten, en biedt daarbij tips voor de eerste stappen en mooie praktijkverhalen. Of maak tijdens een online proeverij kennis met het concept. Tijdens deze proeverijen is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan een startbegeleider.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)