Doorgaan naar hoofdinhoud

Actie Kerkbalans

Informatie en materialen voor organisatoren van de Actie Kerkbalans in hun gemeente.

Actie Kerkbalans 2023

 

Kerkgangers verwachten vooral actie van kerk als het gaat over eenzaamheid

Kerkleden in Nederland vinden het terecht dat de plaatselijke kerk een actieve rol speelt bij maatschappelijke crises. Vooral als het gaat over eenzaamheid als crises zien kerkgangers een belangrijke taak voor de kerk weggelegd. Daarnaast is de kerk na familie en vrienden de eerste plek waar kerkleden zelf naartoe gaan voor steun.

De kerk moet een actieve rol spelen in de eenzaamheidscrisis, vinden kerkleden vanuit heel Nederland. Maar liefst 88% van de kerkgangers ziet het als een belangrijke taak voor plaatselijke kerken om in actie te komen als het gaat om eenzaamheid. Dat blijkt uit onderzoek van Actie Kerkbalans. Veel kerken pakken die taak al op: negen op de tien kerkleden zegt te weten dat hun kerk een actieve rol vervult bij verschillende crises (91%). En driekwart (76%) van de kerkleden verwachten die houding ook. Lees verder

Over Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van verschillende kerken. Jaarlijks vragen ze hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk. De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans. 

 

Materiaal Actie Kerkbalans

Het is een terugkerende vraag voor veel kerken: hoe pakken we Kerkbalans dit jaar aan? Iedere kerk doet het op haar manier. En dat is ook goed. Want hoe persoonlijker, hoe meer de actie aanspreekt in uw eigen kerk. Op de website van Actie Kerkbalans is materiaal en informatie over deze belangrijke fondsenwervende campagne te vinden. 

https://www.kerkbalans.nl/

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk