Duurzaamheid

Zorg voor Gods schepping

De Protestantse Kerk roept - al jaren - op tot een christelijke levensstijl, waarin de zorg voor de aarde en de ander richtinggevend is. Op deze themapagina vindt u liturgisch materiaal, ideeën, informatie over GroeneKerken en meer om aan de slag te gaan met het thema duurzaamheid in uw gemeente.

Protestantse Kerk en Duurzaamheid

De Protestantse Kerk roept - al jaren - op tot een christelijke levensstijl, waarin de zorg voor de aarde en de ander richtinggevend is. Dit artikel geeft inzicht in wat er de laatste jaren op het terrein van duurzaamheid door de Protestantse Kerk is gezegd en gedaan. Daarnaast wordt een overzicht geboden van christelijke organisaties die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt een overzicht geboden van christelijke organisaties die actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

Liturgisch materiaal

Aandacht besteden aan duurzaam leven in de eredienst? Bekijk hier liturgisch materiaal voor een themadienst, bijvoorbeeld rond Scheppingszondag (begin september), of de Dag van de Duurzaamheid (begin oktober).

Themamaand 'Zorg voor de schepping'

De pioniersplek Het Baken in Woerden heeft een themamaand over zorg voor de schepping ontwikkeld. Op vier momenten kwam dit thema aan de orde. De deelnemers van Het Baken schrijven: “Doordat we er vier keer achter elkaar mee bezig waren, is het thema echt gaan leven.” Bekijk hier deze werkvorm:

GroeneKerken

De Protestantse Kerk/Kerk in Actie zette samen met Tear het programma GroeneKerken op. Hiermee stimuleren en inspireren kerken elkaar om duurzamer te worden. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. De website van GroeneKerken biedt een uitgebreide toolkit met veel achtergrondinformatie en tips en ideeën voor uw kerk.

Groene Kerk worden? Als u kunt laten zien dat u een duurzame stap genomen hebt én het voornemen hebt om elk jaar tenminste één duurzame stap te blijven zetten, kunt u uw kerk aanmelden als groene kerk. Download hier het startpakket om aan de slag te gaan.

Over het thema Duurzaamheid

bekijk meer