Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ds. René de Reuver: ‘God gaat ons lijden niet uit de weg'

Het is vandaag Aswoensdag. Wat wil deze tijd van ons, waar bepaalt hij ons bij en wat voegt hij toe? De scriba deelt een aantal gedachten die hem bemoedigen in de hoop dat dit anderen ook bemoedigt.

Het bijzondere aan deze tijd is dat wij er elke keer weer opnieuw door bepaald worden dat God ons lijden niet uit de weg gaat maar dat hij er middenin staat. Jezus gaat onze weg. Ons lijden, Zijn lijden. Onze dood, Zijn dood. Wat wij meemaken gaat aan God niet voorbij. Hij neemt het op zich en zet het in het perspectief van Pasen.

Jezus roept op om Hem te volgen. Om dezelfde weg te gaan. Niet weg te lopen voor het lijden van mensen, maar om solidair te zijn en deelgenoot te worden. 

Lied: O liefde die verborgen zijt

O Liefde uit de eeuwigheid
die met ons mens geworden zijt,
wij bidden, laat ons niet alleen
in al het duister om ons heen,

opdat ook wij o Heer U niet
verlaten in uw diep verdriet
maar bij U zijn in al de pijn
waarmee de mensen mensen zijn.

Dit is de tweede video van de scriba in de serie Protestants Perspectief. In deze tweewekelijkse serie reflecteren scriba en preses op actualiteiten in kerk en samenleving.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)