Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ds. René de Reuver: ‘Jezus zoekt de onderlinge verbondenheid.’

Uit onderzoek onder scriba’s van lokale gemeenten blijkt dat 87% behoefte heeft aan voorbeelden van onderlinge verbondenheid. De scriba deelt een aantal gedachten aan de hand van Lucas 7 die hem bemoedigen in de hoop dat dit anderen ook bemoedigt.

Als iets onder druk staat in deze coronatijd dan is dat wel de onderlinge verbondenheid. We kunnen elkaar thuis of in de kerk nauwelijks ontmoeten.

Hoe raak je nu onderling verbonden? Allereerst door een verhaal als van Jezus en de jonge weduwe uit Lukas 7 te lezen en te herkauwen. Jezus die niet in zijn eigen wereld blijft zitten maar onderlinge verbondenheid zoekt, zeker met eenzame mensen die zich verloren voelen. Ten tweede door ook zelf mensen die kwetsbaar en eenzaam zijn te zien en je vervolgens met hen te verbinden. Heel concreet door middel van een kaartje, een telefoontje of een bezoek.

Gebed

Wanneer wij moeten gaan 
langs de grenzen van het leven,
ziekte ons klein maakt,
onzeker en afhankelijk, 
laat ons leven dan niet verlopen in de angst. 

Als leven pijnlijk wordt, 
het broze lichaam vervalt;
laat er een omarming blijven
die ons draagt. 

Later er mensen zijn
die ons vasthouden:
doe zelf uw naam eer aan
en laat U vinden
als wij U zoeken. 

Amen. 

(Sytze de Vries, Liedboek p. 1372)

Dit is de derde video van de scriba in de serie Protestants Perspectief. In deze tweewekelijkse serie reflecteren scriba en preses op actualiteiten in kerk en samenleving.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)