Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Boek ‘Geroepen door Christus’ uitgereikt aan generale synode

In de nieuwe uitgave ‘Geroepen door Christus’ zetten vier theologen aan tot nadenken over de theologie van het ambt. Het boek werd op de generale synode door scriba René de Reuver uitgereikt aan synodelid ds. Robert Stigter, en is nu ook te bestellen via KokBoekencentrum. 

In ‘Geroepen door Christus, een theologie van de ambten’ zet de lezers aan tot nadenken over de theologie van het ambt en nodigen ze lokale gemeenten uit tot reflectie aan de hand van praktische vragen. De auteurs zijn dr. Ilonka Terlouw, dr. Herbert Wevers, prof. dr. Maarten Wisse en dr. Andreas Wöhle. 

Doorwrochte bijdrage

‘Geroepen door Christus’ introduceert een ambtstheologie die oude tegenstellingen te boven komt door in te zetten bij de zending van God (Missio Dei) en de roeping door Christus. Daarmee levert het een doorwrochte protestantse bijdrage aan het oecumenische debat over het ambt. 

V.l.n.r. dr. Herbert Wevers, dr. Ilonka Terlouw, prof. dr. Maarten Wisse en dr. René de Reuver

Ook helpt het boek de Protestantse Kerk verder in de positionering van pioniers en kerkelijk werkers als ambtsdragers. Een van de eerste exemplaren werd op vrijdag 21 april tijdens de vergadering van de generale synode door scriba René de Reuver uitgereikt aan synodelid ds. Robert Stigter. 

Bestel het boek 'Geroepen door Christus' bij KokBoekencentrum

Lees ook:

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)