Op een laagdrempelige manier jeugd bij de kerk betrekken? Speel Sirkelslag!

Het spelen van het creatieve en actieve spel Sirkelslag kan een mooi startpunt zijn voor missionair jeugdwerk. Vraag het materiaal gratis aan en speel het spel in september of oktober.

Ieder jaar spelen honderden gemeenten het creatieve en actieve spel Sirkelslag. Uit ervaringen van die gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Sirkelslag is namelijk een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de gemeente.

Twee varianten

Er zijn twee varianten van Sirkelslag: Sirkelslag KIDS (8-12 jaar) en Sirkelslag YOUNG (12-16 jaar). Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente, maar de score wordt landelijk bijgehouden. Eigenlijk spelen ze dus tegen duizenden andere kinderen of jongeren.

Diaconale insteek

Het spel sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk 'Aan tafel!'. Ook leren kinderen en jongeren al spelenderwijs over de diaconale opdracht van de kerk. Zo staat deze versie van Sirkelslag stil bij de omstandigheden van arbeidsmigranten uit Afrika en Azië die in de Golfstaten werken. De plek waar in het najaar het WK-voetbal plaatsvindt. Deze arbeidsmigranten doen  werk dat anderen niet willen doen, omdat het te vies, zwaar of gevaarlijk is. Welke plek hebben zij aan tafel? Na Sirkelslag volgt een actieperiode waarin geld ingezameld wordt voor het werk van Kerk in Actie in de Golfstaten.

Kies een zelf speelmoment

Kies je eigen speelmoment tussen 16 september en 12 november. Hoe eerder je het speelt, hoe meer tijd je hebt om de collectebus te vullen. De opbrengst in de collectebus telt mee in je score. Scores worden landelijk verzameld en daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Tijdlijn

• Op 8 september ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal.
  • Op 16 september start de speelperiode van Sirkelslag KIDS én YOUNG en de actieperiode van Kerk in Actie om de digitale collectebus te vullen.
  • Tot en met 13 november kunnen de deelnemers hun Sirkelslagscore doorgeven + de bonuspunten van de digitale collectebus.
  • Op 15 november worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een bijzondere prijs.

Aanmelden

Het materiaal voor dit spel kun je gratis ontvangen door je hieronder aan te melden.

Vul adres in indien u een abonnement op het magazine wilt:

We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)