Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Protestantse Kerk lanceert duurzame beleggingsfondsen Boaz 

Met name kleinere plaatselijke gemeenten kunnen de bestuurlijke capaciteit missen om zelf een beleggingsbeleid in te richten. De Protestantse Kerk in Nederland wil hen ontzorgen en lanceert daarom op woensdag 6 november (dankdag) twee nieuwe beleggingsfondsen. 

Volgens directeur Jurjen de Groot zijn de nieuwe beleggingsoplossingen geheel in lijn met het beleggingsbeleid dat door de kleine synode is bepaald: “Bij Boaz komt er een sterke focus op duurzaamheid en positieve maatschappelijke impact. We willen concreet invulling geven aan onze rol als rentmeester over de middelen die aan ons zijn toevertrouwd”.  

Een belangrijk onderdeel is ook de dialoog met ondernemingen waarin wordt belegd. De Groot: “We willen nadrukkelijk thema’s als moderne slavernij en leefbaar loon op de agenda van bedrijven zien te krijgen en te houden.” 

Bijbelse inspiratie 

Het fonds dankt haar naam aan de Bijbelse figuur Boaz, die in zijn tijd als een goed rentmeester omging met de aan hem toevertrouwde mensen en landerijen. Hij leefde het bekende gebod uit Leviticus na: “Ga bij het binnenhalen van de oogst niet tot aan de rand van de akker en raap niet wat blijft liggen bijeen, maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen”. 

Achtergrondinformatie 

Gemeenten kunnen kiezen uit twee verschillende varianten, namelijk het ‘Boaz Duurzaam Beleggingsfonds’ en het ‘Boaz Impact Beleggingsfonds’. Het beheer van de fondsen is uit handen gegeven aan de stichting Beheerder Boaz Beleggingsfondsen. De uitvoering ligt bij de bank Van Lanschot-Kempen, met wie maatwerkportefeuilles en gunstige tarieven overeen zijn gekomen. De Boaz Beleggingsfondsen zijn niet toegankelijk voor particulieren.

>> Meer weten over de Boaz-fondsen, of wil je graag een adviesgesprek? Ga naar protestantsekerk.nl/boaz voor alle informatie.

 

 

 

Foto: Istock.com

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)