Doorgaan naar hoofdinhoud

PaasChallenge 2023: Aan tafel

Gratis interactief spel voor tieners in de kerk

Aan tafel

Stel je voor dat je met de discipelen aan tafel zit… Is het gezellig, leuk, vol verwachting om Pasen te vieren? Is dit dan het laatste avondmaal? Is iedereen wel betrouwbaar hier aan tafel? En Jezus, wat heeft die voor plannen? Het lijkt vredig, maar welke spanningen voel je in de eetzaal en... Wat speelt er onder de oppervlakte? 

Met de PaasChallenge ga je gezamenlijk eten en op een speelse en actieve manier ontdekken wat er in de hoofden van de discipelen leeft. En hoe zit dat eigenlijk bij jullie? Speelt er iets in jouw leven en heb je de moed om dit op tafel te leggen? 

De PaasChallenge sluit aan op het jaarthema van de Protestantse Kerk: Aan tafel. Door het spelen van de PaasChallenge ontdekken de tieners het verhaal van Witte Donderdag en het vervolg naar Goede Vrijdag. En de tieners denken voor zichzelf na over de betekenis van Goede Vrijdag. 

Doelgroep 

De ideale leeftijd om de PaasChallenge mee te spelen is 10 t/m 16 jaar. Speel je het met tieners onder de 12 jaar, zorg dan dat zij een duidelijke uitleg krijgen en zorg voor genoeg begeleiding. Geef tijdens de spellen eventueel wat meer hints en help ze op weg.

Speelperiode 

Meld je aan via onderstaand formulier. Je kunt daarna het materiaal voor de PaasChallenge downloaden. Speel de PaasChallenge op een eigen gekozen moment. 

Aanmelden

Vul het formulier hieronder in om je vast aan te melden. Je kunt het materiaal daarna direct downloaden.

 

Tip

Speel vooraf aan de PaasChallenge het spelprogramma Sirkelslag en de KerstChallenge. Dan hebben de tieners al kennis opgehaald over het thema en over het thema nagedacht met betrekking tot zichzelf en hun omgeving. Alle challenges kun je los van elkaar spelen, maar voor de beleving van het verhaal raden we aan om mee te doen aan alle onderdelen. 

Kosten 

De PaasChallenge kun je gratis aanvragen. Misschien maak je kosten bij het aanschaffen van materiaal, maar dit blijft beperkt. 

Voorbereiding 

Neem rustig de tijd om alles goed voor te bereiden. Lees eerst de documenten goed door, waaronder de handleiding. Haal alle benodigdheden op tijd. Regel genoeg leiding en nodig de tieners op een leuke manier uit.

Het beste resultaat heb je als je met een groep van max. 12 tieners een afgesloten ruimte hebt waar je eet en de spellen speelt. Je hebt dus per 12 tieners 2 personen leiding nodig. Bij 13 tot 24 tieners heb je dus 2x2 jeugdleiders nodig, 2x een ruimte met tafel(s) en speelruimte en 2x materialen etc.

Protestantse Kerk