Doorgaan naar hoofdinhoud

Paasgroetenactie

Stuur een paasgroet naar gedetineerden in Nederland en in het buitenland

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen.

Informatie over de paasgroetenactie

De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk, KokBoekencentrum, stichting Epafras en het protestants justitiepastoraat. Kaarten bestellen voor de actie in 2023 is niet meer mogelijk. Stuur alle geschreven kaarten naar:

Protestantse Kerk in Nederland
T.a.v. Paasgroetenactie
Postbus 8504
3503 RM  Utrecht

De kaarten worden in Utrecht gesorteerd en verdeeld over alle penitentiaire inrichtingen.

Update actie 2023: kaarten bestellen is niet meer mogelijk.

Waarom een kaart met Pasen?

Een paasgroet doet goed. Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven.

De afbeelding op de paaskaarten van 2023 is onder leiding van justitiepredikant Harma Zuidersma ontworpen door gedetineerden in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis. 


In dit filmpje een korte uitleg over de Paasgroetenactie:

 

Kaarten bestellen

Diakenen en ZWO-commissies maken deze actie mogelijk. Zij organiseren deze actie voor hun eigen gemeenten: ze bestellen de kaarten, maken ze gereed en verzorgen de plaatselijke publiciteit. 

Kaarten voor elke groep

Er zijn twee soorten kaarten:

  1. Dubbele Nederlandse kaarten voor gedetineerden in Nederlandse gevangenissen. De aangehechte kaart kan worden gefrankeerd, zodat de gedetineerde deze kaart zelf aan iemand sturen. 
  2. Engelse kaarten voor Engelstalige gedetineerden in Nederlandse gevangenissen.

Prijzen van de kaarten in 2023

De kaarten worden alleen in sets van 10 stuks geleverd. Bij alle bestellingen wordt een bedrag van € 1,99 aan verzendkosten berekend. Bij bestellingen van € 17,50 of meer ontvang je gratis de poster van de Paasgroetenactie 2023.

Dubbele Nederlandse kaarten (uitverkocht):

  • 1-3 sets, prijs per set: € 7,70
  • tot 4-10 sets, prijs per set: € 7,20
  • meer dan 10 sets, prijs per set: € 6,00

Engelse kaarten:

  • 1-3 sets, prijs per set: € 4,90
  • tot 4-10 sets, prijs per set: € 4,55
  • meer dan 10 sets, prijs per set: € 3,70

Waar plak je een postzegel op?

  1. Op de verzamelenvelop met kaarten die je naar het centrale adres  in Utrecht stuurt.
  2. Op de dubbele Nederlandse kaart die de gedetineerde zelf aan iemand kan sturen.

Gemeente betrekken

Je kunt je gemeenteleden informeren over de paasgroetenactie door een kerkbladbericht of door een poster in je kerk op te hangen. 

Vragen

Heb je vragen over de Paasgroetenactie? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bemoedig ex-gevangenen  

Naast de Paasgroetenactie voor gedetineerden ondersteunt Kerk in Actie ook initiatieven voor ex-gevangenen. Zij hebben het moeilijk na hun vrijlating. Daarom biedt Gevangenenzorg Nederland kerken de mogelijkheid om hen een bemoedigingspakket te geven. In een pakket kunnen producten voor de uitzet, voor de persoonlijke hygiëne, creatief materiaal, een christelijke attentie en nog meer zitten. De inhoud van het pakket is altijd maatwerk, afgestemd op de behoefte van de ex-gevangene. Lees hier hoe je in actie kunt komen

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk