Veertigdagentijd & Pasen

Uit liefde voor jou

Veertigdagentijdkalender | Passion 40daagse | Paaschallenge | Paasgroetenactie voor gevangenen

Op woensdag 22 februari begint de Veertigdagentijd. Het thema 'Uit liefde voor jou' is niet zomaar gekozen: het zijn woorden die laten zien dat je van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Een plek die ons daaraan herinnert is de Tafel van de Heer, waar we worden opgeroepen om te delen van wat we ontvangen. Bij Christus aan tafel is overvloed.

In onderstaand overzicht staat alles wat de Protestantse Kerk biedt op weg naar Pasen op een rij. De informatie wordt steeds aangevuld.

Voor de kerkdienst

Om samen met gemeenteleden te doen

• Boekje 'Aan tafel' - zeven ontmoetingen met Jezus
    ‘Aan tafel met Jezus’ onder redactie van René de Reuver met bijdragen van Arnold Huijgen, Niels de Jong, Trinette Verhoeven, Engele Wijnsma, Carmen Melissant, Dirk-Jan Bierenbroodspot en Riegonda van Welie is een bezinningsboek over bijzondere ontmoetingen met Jezus. Tijdens zijn leven op aarde had Jezus vele ontmoetingen. Juist in deze ontmoetingen leren we wie Jezus is en wat zijn boodschap is. In dit boek worden zeven ontmoetingen met Jezus beschreven. Iemand schuift aan bij Jezus en gaat met hem in gesprek. Zo leren we Jezus steeds op een andere manier kennen. Het is geschreven als bezinningsboek voor de Veertigdagentijd. Het is geschikt voor persoonlijke lezing, voor bespreking in een groep, of om te lezen in vieringen of vergaderingen.
    Bestel boekje
    'Aan tafel - zeven ontmoetingen met Jezus'

• Passion 40daagse: gemeenten in heel Nederland kunnen in de Veertigdagentijd meedoen door een concert en een paaswake te organiseren: een unieke kans om het verhaal van Pasen op een aansprekende en laagdrempelige manier te delen in je dorp, stad of wijk. Inschrijven kan tot 20 januari 2023. Meer informatie: thepassion40daagse.nl

Om uit te delen

• Veertigdagentijdkalender: bestel de veertigdagentijdkalender ‘Uit liefde voor jou, ontvangen en delen’ voor 1 euro per stuk voor al je gemeenteleden.
  • Petrus Kids doeboek: bestel het Petrus Kids doeboek met het thema ‘delen’. Deze sluit aan bij de veertigdagentijdkalender en bij ‘Aan tafel’, het jaarthema van de Protestantse Kerk. De verwerking in het boekje is het kliederkerkprogramma over de weduwe van Sarefat

Om naar toe te leven

De informatie op deze pagina wordt steeds verder aangevuld.