Kerkorde

Kerkorde, ordinanties, generale regelingen en modellen bij de kerkorde - voor gemeenten, classes en stichtingen.

De Protestantse Kerk verwoordt in de eerste hoofdstukken van de Kerkorde wat zij gelooft en belijdt. Dit vormt de basis van kerkstructuur, organisatie, kerkrecht, ledenadministratie, arbeidsvoorwaarden en financiën.

Kerkorde, ordinanties en generale regelingen

In de versies juni 2021 zijn de kerkordewijzigingen over 'tijdelijke dienst' verwerkt die per 1 juli 2021 in werking treden.

In de decemberversie van 'kerkorde en ordinanties' zijn de door de generale synode aangenomen kerkordewijzigingen d.d. 15 november 2019 verwerkt.

Besluiten commissie van overgang:

Dit is het complete overzicht van alle overgangsbepalingen - versie 2013:

Modellen bij de kerkorde

De modellen bij de kerkorde - voor gemeenten, classes en stichtingen - zijn hier te vinden.

Kerkordewijzigingen

De kerkorde van de Protestantse Kerk verandert voortdurend mee met ontwikkelingen in gemeente, kerk en samenleving. Daarvoor is een vaste route. Meer informatie en de actuele consideraties staan op de pagina kerkordewijzigingen en consideraties.