Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

PThU verhuist van Amsterdam/Groningen naar Utrecht

Na een intensief gesprek heeft de generale synode ingestemd met het voornemen van het college van bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) om deze universiteit te verplaatsen van Amsterdam/Groningen naar Utrecht. De PThU streeft ernaar om 1 september 2024 te kunnen starten op de nieuwe locatie.

Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie is verheugd dat Utrecht de nieuwe locatie van de PThU wordt. De stad waar ook het moderamen en de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kantoor houdt.

"We werken al jarenlang nauw samen. De verhuizing van de PThU zal deze samenwerking hopelijk verder verbeteren, doordat het nog eenvoudiger wordt om elkaar te ontmoeten. Eén van de belangrijkste taken van de dienstenorganisatie is tenslotte het ondersteunen van predikanten, kerkelijk werkers en pioniers om hun taak in de kerk te vervullen. Zo werken we samen op het gebied van nascholing. Daarnaast zijn we ook bezig met gezamenlijke plannen voor studentwerving. Hopelijk zal ook het theologisch-wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek van de PThU een duidelijker rol krijgen in het werk van de dienstenorganisatie. Zo trekken we samen op in de toekomstgerichte koers van de Protestantse Kerk." 

Nieuwsbericht PThU:
Generale Synode bekrachtigt het besluit van de PThU om Utrecht te kiezen als nieuwe vestigingsplaats

Foto: Jan van de Lagemaat

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)