Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerkelijk werker

Een kerkelijk werker is een man of vrouw die als zodanig in een gemeente, classis, de evangelisch-lutherse synode of de kerk als geheel is aangesteld.

Inspiratie

In de ideeënbank zijn tientallen suggesties te vinden: gespreksmateriaal, liturgisch suggesties etc. Een groot deel van deze ideeën zijn bedacht door gemeenten.

Ook worden er ieder jaar nieuwe materialen aangeboden bij startzondag, gedachteniszondag, advent & kerst, veertigdagentijd & pasen, biddag & dankdag en hemelvaart & pinksteren.

Studie

Wie kerkelijk werker wil worden, dient een bacheloropleiding Theologie - godsdienst-pastoraal werk te volgen aan één van de twee HBO-instellingen waarmee de Protestantse Kerk een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten.

De Protestantse Kerk biedt een ruim trainingsaanbod voor kerkelijk werkers. Daarnaast is er voor kerkelijk werkers een vijfjaarlijks systeem van mentoraat, nascholing en begeleiding: de permanente educatie (PE).

Beroepingswerk en begeleiding

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk kan predikanten, kerkelijk werkers en jeugdwerkers helpen bij het vinden van de plek die bij hen past.

Voor predikanten en kerkelijk werkers zijn verschillende vormen van begeleiding mogelijk.

Praktisch

Veelgestelde vragen

Verdieping

Over het thema Kerkelijk werker

bekijk meer
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)